Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17
Tulosta sivu

Alustava matkaohjelma:

 

24.4. keskiviikko                                   San Sebastian

Lähtöselvitys alkaa kaksi tuntia ennen lennon lähtöä Helsingin lentoasemalla T1-terminaalissa.

Klo 06.00     Lähtö Lufthansan reittilennolla Müncheniin, jossa koneenvaihto

Klo 08.30     Jatkolento Lufthansalla Bilbaoon, jonne saavumme klo 10.40. Lentoasemalla meitä on vastassa suomenkielinen oppaamme ja lähdemme                       bussilla kohti San Sebastianin rantakaupunkia. San Sebastianissa majoittuminen keskustahotelliin.

 

                      HOTELLI SAN SEBASTIAN *** (paikallinen luokitus)

Hotelli sijaitsee lähellä Ondarreta rantaa ja 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista. Huoneissa on mukavuudet, hotellissa on mm. baari ja ravintola sekä kokoustiloja. http://hotelsansebastian.net/en/

Nautimme lounaan, jonka jälkeen teemme lyhyen kävelykierroksen tässä hurmaavassa rantakaupungissa.

 

25.4. torstai                     San Sebastian ja viinitila

 Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme tarkemmin San Sebastianiin.

Vuosina 1880–1950 kaunis rantalomakohde San Sebastian oli myös kuninkaallisten ja aateliston kesänviettokohde, jossa mm. kuningattaret María Cristina ja Victoria Eugenia, kuningas Alfonso XIII ja Alban herttuatar viettivät kesiä. Tältä ajalta on peräisin kaupungissa vieläkin havaittava aristokraattinen ilmapiiri. La Conchan ja Ondarretan rannat keskellä kaupunkia kutsuvat kylpyläelämään ja Zurriolan ranta on suosittu surffaajien keskuudessa. Viehättävät rantabulevardit taas täyttyvät kävelijöistä.

 

Retkemme jatkuu viininviljelyalueelle viinitilalle, joka tuottaa Txacolia Baskimaan omaa valkoviiniä. Tutustumme viinintuotantoprosessiin ja maistelemme tilan tuotteita. Tutustumiskierroksen ja viininmaistelun jälkeen nautimme runsaan lounaan, jonka jälkeen paluu San Sebastianiin hotellille. Loppu päivä vapaata.

 

26.4. perjantai                                       Guernica - Bilbao

Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus. Otamme matkatavarat mukaan ja suuntaamme Bilbaoon. Matkalla pysähdymme Guernican kaupungissa, joka on historiansa vuoksi tärkeä ja mielenkiintoinen vierailukohde Baskimaalla. Tutustumme kaupungin keskustaan ja näemme parlamenttitalon, Guernican kuuluisan tammen sekä kopion Picasson maailmanlaajuisesti tunnetusta taideteoksesta Guernica.

 

Bizkaian maakunnan parlamenttitalossa on huomattava merkitys Baskimaalle. Baskit ovat kokoontuneet päättämään asioistaan samalla paikalla kasvaneen tammen alle keskiajalta lähtien. Ensimmäinen puu istutettiin jo 1300-luvulla. Gernikan tammesta on muodostunut yleisesti tunnettu baskien vapauden symboli.

 

Pablo Picasso maalasi vuoden 1937 pommituksen kauhuista teoksen, josta tuli yksi taiteilijan kuuluisimmista töistä. Taulu tunnetaan kaupungin espanjankielisellä nimellä Guernica. Alkuperäinen teon on esillä Reina Sofian taidemuseossa Madridissa. Gernikan San Juan -kadun päästä löytyy näyttävä mosaiikkikopio tästä mestariteoksesta. Sen luokse on vain parinsadan metrin matka parlamenttitalolta.

Nautimme yhteisen lounaan, jonka jälkeen matka jatkuu Bilbaoon. Majoitumme keskustahotelliin.

 

HOTELLI ERCILLA BILBAO *** (paikallinen luokitus)

Moderni hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Bilbaossa. Hotellissa on mm. kuntokeskusta, Bermeo-ravintola, The Lobby-baari sekä katolla toimiva Le Club-gastro-lounge, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Huoneissa on mm. taulu-tv, ilmainen WiFi ja mukavuudet. Kadun toisella puolella olevalta metroasemalta pääsee metrolla rannalle 20 minuutissa. Guggenheim-museo sijaitsee 15 minuutin kävelymatkan päässä. http://www.hotelercilla.com/

 

27.4. lauantai                                        Bilbao

Aamiainen hotellissa. Aloitamme päivän Bilbaon korkeimmalta kukkulalta, josta käsin saamme yleiskuvan kaupungista. Kirkkaana päivänä maisemat avautuvat pitkälle Bilbaon kaupunkin yli ja lähikukkuloille. Kiertoajelun kuluessa tutustumme laajemmalla säteellä kaupunkiin ja näemme mm. maailman suurimpiin kuuluvan kuljetinsillan Puente Golganten. 1800-luvun lopulla rakennettu mielenkiintoinen silta vie niin autot kuin kävelijätkin joen toiselle puolelle roikkuvassa lossissa, perintinen silta olisi tukkinut elintärkeän laivaliikenteen. Silta on Unescon maailmanperintökohde. Lisäksi nautimme Getxon rantabulevardin tunnelmasta.

 

Kiertoajelumme jatkuu Bilbaon moderniin keskustaan ja näemme mm. toukokuussa 2010 avatun Azkuna Zentroan, joka on tuorein esimerkki Bilbaon muutoksesta saastuneesta teollisuuskaupungista moderniksi ja trendikkääksi kulttuurikaupungiksi. Kokonaisen korttelin kokoinen tehdasrakennus oli tyhjillään vuodesta 1977. Sitä ennen siellä varastoitiin viiniä ja oliiviöljyä. Nyt viisikerroksisessa kompleksissa on mm. kirjasto, elokuvateattereita , näyttelytiloja, tetteri ja ravintoloita. Euskaldunan kongressi- ja konserttirakennus, joka muistuttaa keskeneräistä laivaa, sijaitsee entisellä telakka-alueella ja on yksi kaupungin modernin arkitehtuurin helmistä.

 

Kävelykierros Bilbaon vanhassa kaupungissa eli Casco Viejossa, joka on pieni elävä osa kaupunkia. Sen sydän on kaarikäytävien koristama Plaza Nuevan aukio, jossa voi nauttia tunnelmasta ja katsella kaupungin elämänmenoa. Bilbaon vanhasta osasta löytyvät myös kaupungin seitsemän alkuperäistä katua sekä goottilainen Santiagon katedraali.

                      Yhteinen lounas ja iltapäivä vapaata aikaa.

 

28.4. sunnuntai                                     Guggenheim-museo

Aamiainen hotellissa. Tänään vierailemme Guggenhaiemin museossa. Bilbao on ennen kaikkea tullut tunnetuksi tästä vuonna 1997 avatusta museosta, joka on kaupungin ja koko Baskimaan uuden arkkitehtuurin helmiä. Frank O. Gehryn suunnittelema mm. titaanist ja lasista rakennettu monumentti, joka ojo rakennuksena on mielenkiintoinen, on omistettu 20. vuosisadan taiteelle. Vuonna 2017 guggenheimin 20. juhlavuoden teemana oli Taide muuttaa kaiken.

Tutustumme oppaan kanssa museon ulkopuolella sijaitseviin taideteoksiin. Vierailu museon sisätiloissa omaan tahtiin ja loppupäivä on vapaata aikaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Jäähyväsillallinen hotellin läheiseyydessä sijaitsevassa tasokkaassa baskiravintolassa.

 

29.4. maanantai                                    Kotiin

                      Aamiaisen jälkeen huoneiden luovutus.

Klo 9.00        Kuljetus lentoasemalle ja lähtöselvitys.

Klo 11.25      Lento Lufthansan reittilennolla Müncheniin, jossa koneenvaihto.

Klo 15.05      Jatkolento Helsinkiin, jonne saavumme klo 18.35.

 

Hinta:          min 25 lähtijää

                    1.315 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa

 

                   min 20 lähtijää

                   1.350 euroa/henkilö kahden hengen huoneessa

 

                   Yhden hengen huoneen lisämaksu 250 euroa.

 

Hintaan sisältyy:

 • Lufthansan reittilennot turistiluokassa
 • yksi matkalaukku ruumaan/matkustaja
 • verot ja viranomaismaksut
 • kuljetukset kohteessa ohjelman mukaan
 • viiden yön majoitus mainituissa hotelleissa
 • aamiainen hotellissa päivittäin
 • neljä lounasta (3-ruokalajia, ¼ viini ja mineraalivesi, kahvi/tee)
 • yksi illallinen (3-ruokalajia, ¼ viini ja mineraalivesi, kahvi/tee)
 • viinitilavierailu maistiaisineen
 • ohjelmassa mainitut retket
 • sisäänpääsymaksu Guggenheim-museoon
 • suomenkielisen paikallisoppaan palvelut alkaen ja päättyen Bilbaon lentokentälle
 • arvonlisävero

 

Hintaan ei sisälly:

 • muut ruokajuomat ja ruokailut
 • matkavakuutus ** suositellaan **

 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä. Matkaan sisältyvät ruokailut ovat ryhmäruokailuja, joiden menut on valittu etukäteen. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat viimeistään 14 vrk ennen matkaa. Perillä kohteessa ilmoitetuista erikoisruokavalioista/ allergioista veloitetaan lisämaksua 20 euroa. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Ryhmämatkatoimisto Resviaria

 

 

Lataa esite PDF-muodossa