Monte Carlo on rallin MM-sarjan legendaarisin kilpailu, joka avaa rallikauden! Se on ajettu jo vuodesta 1911 lähtien. Rallin avauskilpailussa on erittäin mielenkiintoista nähdä kuljettajat uusissa teameissa ensimmäistä kertaa.

Etelä-Ranskan merialpeilla käytävä kisa ajetaan mutkaisilla asfalttiteillä ja se on erittäin vaativa keliolosuhteiden vuoksi - kuivaa ja märkää asfalttia, jäätä, sohjoa, lunta, pimeää, liukasta...
Monte Carlo on ehkä koko sarjan haastavin kilpailu. Rengasvalinnat ja kuljettajien suoritukset tekevät kisasta jännittävän ja yllätyksellisen.

Sää Ranskassa rallin aikaan on keväinen talvisää. Monacon rannassa lämmintä voi olla 20 astetta, merialpeilla taas on yöllä useita pakkasasteita ja jopa toista metriä lunta! Etelä-Ranskan jylhät maisemat ja leppoisa elämänasenne on sellaisenaan näkemisen arvoinen elämys.

Matkalla liikutaan paljon autolla ja kävellen. Autonkuljettajina ovat suomalaiset ammattikuskit, jotka tietävät miten rallissa tulee liikkua. Tärkeimpinä kriteereinä ovat turvallisuus ja matkalaisten viihtyvyys. Matkan aikana vieraillaan monissa erilaisissa paikoissa, katsellaan nähtävyyksiä ja on myös mahdollisuus shoppailla. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille eikä lapsille.

Rallimatkojen asiantuntijana toimii "tallipäällikön veli" Tuomo Mäkinen. Hän on toiminut sadoissa ralleissa mm. toimittajan tehtävissä ja seurannut aktiivisesti sekä hyvin intohimoisesti rallin MM-sarjaa jo kolme vuosikymmentä!