Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17
Tulosta sivu

Ferrol - A Coruña – Santiago de Compostela – Rias Baixas

GALICIA - KAPPALE KAUNEINTA ESPANJAA 6. – 11.5.2019

 

Tuntematon Galicia on kappale kauneinta Espanjaa. Galicia on kiehtova, taikaa täynnä oleva osa Espanjaa. Alue ei muistuta yhtään Espanjan tunnetuimpia kohteita etelässä ja idässä: täällä maisemat ovat hiekankeltaisen sijaan täysin vihreitä ja Galiciasta käytetäänkin nimeä Vihreä Espanja.

Siellä on kaikkea: pitkä rannikko Atlanttia vasten sekä runsaasti kukkulaista sisämaata, kauniita hiekkarantoja lähes koskemattomilla rannoilla, vaikuttavia kallioita, maagisia metsiä täynnä ikivanhoja puita ja valtava arkkitehtoninen perintö romaanisine rakennuksineen ja monumentteineen.

 

Galicialaiset ovat hyvin tietoisia omasta historiastaan ja erityisyydestään. Tietoisuus omasta kulttuurista näkyy Galiciassa monissa pienissä asioissa, eikä vähiten oman kielen käytössä. Galician perinnesoitin gaita eli säkkipilli soi lähes päivittäin varsinkin Santiago de Compostelassa ja turistiliikkeet myyvät härkätaistelijoiden sijaan pyhiä Jaakkoja ja pieniä noitaleluja. 

 

Kun ottaa huomioon Galician maantieteellisen sijainnin, ei liene yllätys kellekään, että ruokapöytään kuuluu runsaasti erilaisia mereneläviä simpukoista kalanvonkaleisiin. Kehutuin paikallinen erikoisuus on pulpo a feira eli keitetty meritursas. Jälkiruuaksi voi kokeilla tarta de Santiagoa. Kiertomatkamme useat vierailukohteet ovat Unescon maailmanperintökohteiden listalla. Tervetuloa mukaan.

Lataa esite PDF-muodossa