Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17

Varsova                               Varaamo 

Puolan pääkaupunki

Asukasluku: 1,7 miljoonaa asukasta
Lentoaika: Helsingistä noin 1 tunti 40 min lentoaika'
Aika: Suomen aika -1 tunti
Rahayksikkö:  Puolan z?oty

Varsova on Euroopan unionin kahdeksanneksi suurin kaupunki. Vaikka Varsova on yksi suosituimmista Euroopan kaupungeista, se on monelle yhä tuntematon matkakohde. Vanha ja uusi elävät Varsovassa rinta rinnan ja kaupunki yllättää yhä uudelleen ja uudelleen lumoavalla historiallaan johon on upeasti sekoittunut tämän äivän monerdisuus.

Matka-Töysän henkilökunnan suosituksia:

– Vanha kaupunki
Toisen maailmansodan pommitusten jälkeen vanha kaupunki on rakennettu uudelleen. Rakennukset ovat huikean kauniita ja arkkitehtuuri ennen näkemätöntä. Vanha kaupunki alkaa Plac Zamkowy -aukiolta, jota reunustaa muun muassa kuninkaanlinna, joka on alun perin rakennettu 1200-luvulla. Myös linna joutui pommitusten kohteeksi ja se onkin entisöity alkuperäiseen kuntoon. Vanhasta kaupungista löytyy monien ravintoloiden ja pikkukauppojen lisäksi useita museoita, joista kannattaa pistäytyä ainakin Varsovan historiaa esittelevässä museossa.

– Kuninkaallinen tie
Plac Zamkowy -aukiolta alkaa kilometrien mittainen Kuninkaallinen tie, joka kulkee Krakowskie Przedmie?cie, Nowy ?wiat ja Ujazdowskie -katujen kautta ?azienkin puistoon saakka. Matkan varrelta löytyvät muun muassa tunnettu Kopernikuksen patsas, Pyhän ristin kirkko, presidentinlinna sekä museoita. ?azienkin puisto on vihreä keidas ruuhkaisessa ja kiireisessä Varsovassa.

Lentokenttä:
Varsovan lentokenttä sijaitsee kymmenen kilometrin päässä keskustasta ja sinne pääsee helposti bussilla 175.