Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17

Rooma                               Varaamo 

- Italian pääkaupunki
- Asukasluku: noin 2,7 miljoonaa asukasta
- Lentoaika: Helsingistä noin 3t 0min
- Aika: Suomen aika  -1 tunti
- Rahayksikkö: euro

Italian kaunis pääkaupunki on yksi maailman suosituimmista matkakohteista, eikä ihme! Tuo lähes kolmen miljoonan asukkaan Rooma on kuin suuri ulkomuseo, jonka lähes 3000-vuotiseen historiaan mahtuu enemmän kuin uskotkaan. Rooman mahtava historia tulee vastaan kaikkialla, antiikin raunioita, muistomerkkejä, keskiaikaisia kirkkoja.
Pääset myös nauttimaan italialaisen keittiön herkullisista luomuksista, sillä Roomassa ne maistuvat parhailta!

Matka-Töysän henkilökunnan suosituksia kohteessa:

- Colosseum
Tottakai Roomassa ensimmäisenä esille nousee historia! Amfiteattereista se suurin ja parhaiten nykypäiviin säilynyt on Colosseum, jossa jokaisen Rooman kävijän on vierailtava. Colosseumin edessä saat vaikka muutamalla eurolla ikuistettua itsesi samaan kuvaan antiikin roomalaisen sotilaan kanssa. Tai kuten eräs virkailijamme tiivisti "Amfiteatterin sisällä melkein aistii Asterixin & Obelixin taistelut roomalaisia vastaan - Colosseum on tyrmäävän komea!"

- Vatikaani
Vatikaani on itsenäinen valtio Rooman rajojen sisällä. Vaikka Vatikaani on pinta-alaltaan ja asukasluvultaan maailman pienen valtio, on sillä paljon vaikutusvaltaa koska katollista kirkkoa johdetaan Vatikaanista käsin. Vaikka Vatikaani on pieni, on siellä paljon katseltavaa. Sikstiiniläiskappelissa pääset katselemaan Michelangolon upeita freskoja ja maalauksia ja Pietarinkirkon kupolista pääset ihailemaan Vatikaania sekä Roomaa ylhäältä käsin.
Koska Paavi asuu Vatikaanissa Pietarinkirkon viereisessä Apostolisessa palatsissa, on alueen turvallisuudesta huolehdittu hyvin. Muurien lisäksi Vatikaania suojaavat mm. Sveitsiläiskaartin sotilaat, jotka jo itsessään ovat aikamoinen näky. 

Kauttamme retket Vatikaaniin ja muualle Roomaan!

Lentokenttä:

Leonardo da Vincin lentolentokenttää kutsutaan yleensä Fiumicinon lentokentäksi. Fiumicino on Rooman tärkein lentokenttä. Kenttä sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. 

Kauttamme saat myös lentokenttäkuljetukset hotellille ja takaisin. Kysy lisää toimistoistamme!