Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17

Krakova                               Varaamo 

Asukasluku: noin 1,2, miiljoonaa
Lentoaika: 2 t
Aika: Suomen aika – 1 tunti
Rahayksikkö: Puolan zloty

Krakova on Puolan suurimpia ja vanhimpia kaupunkeja. Krakova on Puolan suurista kaupungeista ainoa, joka selvisi toisesta maailmansodasta lähes vahingoittumattomana. Krakovan keskiaikainen keskusta onkin Unescon maailmanperintöluettelossa.

Matka-Töysän henkilökunnan suosituksia kohteessa:

–  Auschwitz pysäyttää
Vaikka Auschwitzin keskitysleiri sijaitseekin noin 50 kilometrin päässä Krakovasta, on se monille tärkeä syy matkustaa Krakovaan. Auschwitziin pääsee Krakovasta kätevimmin bussilla tai junalla pääsee noin kahden kilometrin päähän.

– Kuninkaallista loistoa Wavelin kukkulalla
Wavelin kukkula on Krakovan suosittu turistinähtävyys. Wavelin kukkula sijaitsee vanhan kaupungin ulkopuolella ja sisäänpääsy alueella maksaa muutaman euron. Wavelin kukkulan tärkeimmät nähtävyydet ovat kuninkaanlinna, jossa on mahdollista tutustua sekä edustustiloihin että kuninkaallisten yksityisiin asuintiloihin, sekä katedraali ja sen kuninkaalliset haudat.

– Wieliczkan suolakaivokset
Niin ikään Unescon maailmanperintökohteisiin kuuluvat Wieliczkan suolakaivokset ovat upea kokemus. Kaivoksiin pääsee tutustumaan opastetuilla kierroksilla ja pääsymaksu on hieman alle 20 euroa. Vierailijat pääsevät näkemään vain noin prosentin koko kaivoksen pinta-alasta, mutta tuokin osuus on jo valtava.Matka vie satojen metrien syvyyteen maan alle. Huikein kokemus on valtavaan maanalaiseen saliin rakennettu kappeli, jonka kaikki esineet kristallikruunuja ja patsaita myöten on rakennettu suolasta.

Lentokenttä:
Kaupunkia palvelee kansainvälinen lentoasema, joka on nimetty paavi Johannes Paavali II:n mukaan. Se sijaitsee 11 kilometriä kaupungista länteen

 

Kauttamme saat myös lentokenttäkuljetukset hotellille ja takaisin. Kysy lisää toimistoistamme!