Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17

Budapest                               Varaamo 


Unkarin pääkaupunki. 

Asukasluku: 1,7 miljoonaa asukasta
Lentoaika: Helsingistä noin 2 t 15 min
Aika: Suomen aika -1 tunti
Rahayksikkö: Unkarin forintti

Valtava Tonava jakaa Budapestin kaupungin vehreään ja rauhalliseen Budaan sekä eläväiseen ja moderniin Pestiin. Budapest on yksi Euroopan kauneimmista pääkaupungeista ja se tarjoaa loputtomasti nähtävää jokaiselle matkailijalle. Olit sitten vailla kulttuuria, hyviä ravintoloita tai ostosmahdollisuuksia.

- Linnavuori ja Gellert kukkula
Budan linnavuorelta (Várhegy) on varmaankin kaupungin kauneimmat näkymät Tonavan yli Pestin puolelle ja se onkin Budapestin suosituin nähtävyys.  Maan päällisen vanhan kaupungin lisäksi linnavuoren alla on kiertelevä, luonnollisesti muodostunut luolasto. Linnavuorella sijaitseva Budan linna, joka on entinen kuninkaanlinna, se koostuu useista museoista ja kirkoista.  Budan puolella kannattaa vierailla myös Gellért-kukkulalla, josta on upeat näkymät yli kaupungin. Kukkulalla sijaitsee myös kuuluisa kylpylä.

- Andrassy ut ja Vaci utca
Pestin puolella sijaitseva Andrássy út on Budapestin vehreä ja arkkitehtuuriltaan huikea New Yorkin Fifth Avenuen veroinen katu, joka halkoo keskustaa Bajscsy-Zsilinszkyltä Hösök teren Sankarien aukiolle. Muutaman korttelin päässä Andrássyltä Tonavan suuntaisesti kulkeva Váci utca taas on kävelykatu, jonka varrelta löytyy useita kauppoja. Katua kutsutaankin Budapestin keskukseksi.

- Tonava
Budapestin nähtävyyksiin kuuluu myös kaunis kaupungin kahtia jakava Tonava. Joen yli kulkee useita siltoja, joista ehkä upein on Roosevelt tériltä Clark Ádám térille kulkeva Ketjusilta. 

Lentokenttä:
Budapestin lentokenttä on alle 20 kilometrin matkan päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä pääsee keskustaan helpoimmin lentokentän minibussilla. Myös junalla pääset Nyugatin rautatieasemalle.