Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17

Amsterdam                             Varaamo 

Alankomaiden pääkaupunki

Asukasluku: noin 743 905 asukasta 
Lentoaika:  Helsingistä noin 2 t 30 min
Aika:  Suomen aika -1 tunti
Rahayksikkö: Euro

Kanavien ja siltojen Amsterdam on yksi Euroopan suosituimmista kaupunkikohteista. Upeiden kanavamaisemien lisäksi Amsterdamista löytyy paljon muutakin nähtävää: museoita ja historiallisia kohteita riittää jokaiseen makuun. Amsterdam on kuitenkin myös iloinen ja ennen kaikkea suvaitsevainen kaupunki, jonka nuoret matkailijat ovat ottaneet omakseen.

Matka-Töysän henkilökunta suosittelee:

– Kanavaristeily
Paras tapa tutustua Amsterdamiin on kanavia pitkin. Amsterdamin kanavaverkosto on pituudeltaan reilut sata kilometriä. Mikäli kaupunkiin haluaa tutustua pelkkiä kaupungin historiaan syvemmin, suosittelemme opastettua risteilyä.

– Van Gogh -museo
Museo on yksi Amsterdamin suosituimmista vierailukohteista. Van Gogh on kiistatta yksi Euroopan tärkeimmistä kuvataiteilijoista. Museoon voi ottaa mukaan junioriosaston, eikä lapsien tylsiintymisestä tarvitse olla huolissaan, sillä lapsille on järjestetty työpajoja, joissa luodaan omia taideteoksia sekä nuorisolle suunniteltuja tutustumiskierroksia, jotka esittelevät taiteen maailmaa perinteistä viihdyttävämmin.

– Holokaustin historiaa Anne Frankin luona
Juutalaistyttö Anne Frank tuli kansan tietoisuuteen pidettyään päiväkirjaa toisen maailmansodan juutalaisvainojen aikana. Frank piilotteli reilut kaksi vuotta Amsterdamilaisessa talossa, joka toimii nykyään museona. Frankin päiväkirjan pohjalta on muun muassa ohjattu useita elokuvia.

Lentokenttä:
 Schipholista, Amsterdamin kansainväliseltä lentokentältä, helpoiten keskustaan pääsee junalla. Matka maksaa noin 5€ ja kestää noin 20 minuuttia.