Asiakaspalvelu
014 336 4140
ma-pe 9-17
Tulosta sivu

Matkaohjelma

Lentoaikataulu Finnairilla

Helsinki-Gdansk AY 1171 klo 08.05-09.05
Gdansk-Helsinki AY 1174 klo 09.40-12.45
 

Perjantai 19.4.

Finnairin aamulento Helsingistä Gdanskiin. Suoraan kentältä bussikuljetus suomenkielisen oppaan johdolla kaupunkiin, ja tutustuminen kävellen viehättävään vanhaan kaupunkiin. Kierroksella nähdään vanhaa keskustaa, merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kuullaan kaupungin värikkäästä historiasta.
Kierroksen jälkeen suunnataan hotelliin, jonka ravintolassa yhteinen lounas. Majoittuminen hotelliin.

Lauantai 20.4.

Hotelliaamiainen, vapaata aikaa Gdanskissa tai lähtö lisämaksulliselle Kolmoiskaupungin retkelle.  Näitä Puolan rannikon kaupunkeja, Gdanskia, Sopotia ja Gdyniaa kutsutaan yhteisellä nimellä "Kolmoiskaupunki". Gdynia on Kolmoiskaupungin liikekeskus ja merkittävä satamakaupunki, ja Sopot puolestaan Puolan tunnetuimpia lomanviettopaikkoja. Siellä tutustutaan viehättävään ranta-alueeseen, ja kävellään Euroopan pisintä puulaituria pitkin ihailemaan näköaloja merellisestä perspektiivistä. Retkellä lounas, ja sen jälkeen vielä vapaata aikaa nauttia merikaupungista ja tunnelmasta. Lisämaksullisen retken hinta (sis. lounas) 73 €/hlö, se varataan ja maksetaan Suomessa. Retken toteutuminen edellyttää 15 hengen osanottajamäärää.

Sunnuntai 21.4. 

Hotelliaamiainen, jonka jälkeen lähdetään kaupungista n.65 kilometrin päähän, Malborkin kaupunkiin. Tässä "pikkukaupungissa" on noin 35 000 asukasta. Kaupungin tärkein nähtävyys on Nogat-joen varrella kohoava Malborkin linna.  Tämä jo vuonna 1274 perustettu linna on ollut vuodesta
1997 Unescon suojelukohde.  Malbork on yksi suurimpia, tiilestä tehtyjä rakennuskokonaisuuksia. Se sijaitsee Nogat-joen varrella. Linnan perustivat saksalaisen ritarikunnan ritarit. Linnakierroksen aikana kuullaan linnan kiehtovasta historiasta, kierretään tämän mahtavaan goottilaisen linnan saleissa ja nähdään erilaiset kokoelmat. Kierroksella kuullaan, miten linnassa on asuttu ja eletty vuosisatojen aikana, ja miten linna on selvinnyt sodista. Retken aikana lounas.

Maanantai 22.4.

Hotelliaamiainen. Huoneiden luovutus ja kuljetus Gdanskin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Suomen Matka-Agentit Oy.

 

Hyvä tietää Puola

Puola

Matkustusdokumentit

Passi & henkilökortti

Schengen-maissa liikkuessasi sinulla on oltava mukana hyväksytty ja voimassa oleva matkustusasiakirja. Tarkistathan, että passisi on ehjä. 

Suomen kansalainen saa matkustaa käyttäen matkustusasiakirjana passin sijasta matkustusoikeudellista ja kuvallista EU-henkilökorttia ja sähköistä henkilökorttia Suomesta seuraaviin maihin: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tsekki, Unkari ja Viro.

Huom! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi.

Yleistä

  • Valuutta: złoty
  • Kieli: puola
  • Aikaero: - 1 tunti Suomen aikaan

Rokotukset

  • Polio- ja jäykkäkouristus sekä kurkkumätärokotteet kannattaa pitää voimassa ja tarkistaa niiden voimassaolo. A- ja B-hepatiittirokotuksen hankkimista suositellaan yleisesti lähialueillekin. Tarkemmat tiedot omalta terveysasemaltasi.

Turvallisuus

Matkavakuutus

  • Matkavakuutus ei sisälly hintaan. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista peruutusturvaksi jo matkavarauksen yhteydessä! 

Säätilat

  • Voit tarkistaa kohteen säätilan ennen lähtöä esimerksisi täältä sekä kuukauden keskimääräiset ja korkeimmat/alimmat lämpötilat voit katsoa täältä!

Erikoisruokavaliot

  • Muistathan ilmoittaa erikoisruokavaliosta hyvissä ajoin ennen matkaa, viimeistään 1 kk ennen lähtöä.

 

Matkaliput, matkaohjelma ja lisätiedot matkasta lähetetään sähköpostilla noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.

Varaa matka